Elterjedt tévhit, hogy a mentális kórképek és állapotok megoldhatók önállóan, segítség nélkül is. Ehhez az is hozzájárulhat, hogy a pszichiáteri és a pszichológusi segítség igénybevétele és az erről való kommunikáció is még mindig tabunak, nehéz témának minősül társadalmunkban, pedig egyáltalán nem kellene annak lennie.

A mentális jóllét ugyanannyira fontos, mint a testi egészség, hiszen a kettő szorosan összefügg egymással, és mindkettő egészsége szükséges a teljes és kiegyensúlyozott élethez. Ha az ember mentálisan rendben van, az azt jelenti, hogy mind érzelmileg, mind pedig lelkileg jól érzi magát, a mindennapi élet tevékenységei és történései nem okoznak számára különösebb kihívást.

A mentális egészség meglétével, nem csak az egyén saját maga felé képes pozitívan fordulni, hanem a világ felé is. Köztudott, hogy a mentális állapot hatással van a fizikai állapotra is. Például a stressz, a szorongás és a depresszió is negatív hatással lehetnek a testi egészségre is, megnő a krónikus betegségek és a szívbetegségek kockázata is.

Bárkivel előfordulhat, hogy átmenetileg rosszul érzi magát mentálisan, rosszkedvű, esetleg levert. A mentális állapotra erős hatással lehetnek a negatív történések, mint például a traumák átélése. Ezek megnyilvánulhatnak elszigetelődés, depresszió formájában is, negatív hatással lehetnek a társas kapcsolatokra.

Ha Ön úgy érzi, hogy szüksége van szakember segítségére, bizalommal fordulhat orvosainkhoz! A szakember felkeresése minden esetben az egyik legfontosabb és legbátrabb lépés a mentális egészségének javítása érdekében, és az első lépés a gyógyuláshoz vezető úton! 

Téma szakértője

Specialitások:
  • stresszkezelés
  • betegségekkel kapcsolatos megélések támogatása
  • pánik, szorongás kezelése
  • magánéleti változás pszichés támogatása
  • párkapcsolati problémák kezelése

Rendelés típusa:

Rendelés helyszíne:

  • 1015 Budapest, Ostrom utca 16.

Utolsó módosítás:2024.06.10 16:07